Zoeken

Ontstaansgeschiedenis Praktijkcentrum de Morgenster

Over de oprichtster Wendy Koopman

Wendy KoopmanPraktijkcentrum de Morgenster is in 1989 opgericht door Wendy Koopman. Helaas is zij op 6 november 2012 na een aantal maanden ziek te zijn geweest overleden. Haar wens heeft zij wel gerealiseerd: Het opzetten van een goed lopend centrum waar verschillende disciplines binnen de alternatieve en complementaire zorg samen werken.

Lees hier het artikel dat in het AD verscheen naar aanleiding van het overlijden van Wendy op 6 november 2012.

Wendy werkte met veel plezier in haar eigen praktijk voornamelijk met vrouwen en bood daar een schat aan ervaring op het gebied van ‘ademen, ontspannen, actief leren bevallen en weer in vorm komen’. Er zijn twee zaken waar Wendy grote waarde aan hechtte. Ten eerste dat je begrijpt waarom dingen op een bepaalde manier werken of juist niet werken. Tijdens de lessen krijg je daarom uitleg over het hoe en waarom van de dingen. Juist als tegenhanger van het soms vage imago van yoga in het algemeen. Sommige mensen noemen yoga 'zweverig'. Echter: een boom kan pas goed de hoogte in als deze goed geworteld is. Vandaar: voeten op de grond. Dat is hoe in Praktijkcentum de Morgenster nu nog steeds les wordt gegeven. Ten tweede is van grote waarde dat je als mens altijd zelf verantwoordelijk bent voor alles wat gebeurt in je leven. Daarom is het zo fijn actief deel te zijn tijdens je bevalling.

Wendy heeft met veel zorg de Morgenster gemaakt tot wat het thans is, een prachtig praktijkcentrum op de Laan van Meerdervoort, waar vijftien collega’s samenwerken en er voor zorgen dat De Morgenster ook in toekomst zal blijven stralen.
 

Aanvullende gegevens