Zoeken

Ingrid Werdmuller

Docent Zwangerschapsyoga Ingrid Werdmüller von Elgg

De zwangerschapsyoga wordt gegeven door Ingrid Werdmüller von Elgg.

Mijn eerste ervaring met Yoga

Ik was een jaar of zeven en had de gewoonte - als mijn ouders nog sliepen - om de stilte van het park op te zoeken. Bij een stadsgracht verwonderde ik me over de lotusbloemen, die vanuit 't donker de weg omhoog vonden naar het zonlicht. Ik herinner me die serene concentratie en de innerlijke rust die over me kwam.
Ik fantaseerde dat ik de wind was of de wortel van een boom. Uiteindelijk liet ik een beweging ontstaan en merkte dat het me een aangename energie gaf. Ik voelde me sterk en vitaal. De bewegingen schreef ik op papier zodat ik ze weer kon herhalen.
Zonder dat er een naam aan werd verbonden besefte ik veel later dat ik toen al Yogahoudingen beoefende. Puur intuïtief.
Yoga is het beoefenen van bepaalde houdingen, ademtechnieken, concentratie en of meditatieoefeningen, het bij jezelf mogen zijn, tot rust komen, jezelf toe staan je te mogen verwonderen. Maar ook nieuwe energie opnemen door de geest en het lichaam te balanceren.
 
Zonder dat we het beseffen doen wij allemaal  op onze eigen manier aan Yoga. Ik heb de kans gekregen om van mijn passie mijn beroep te maken. Inmiddels geef ik ruim vijf jaar les op verschillende plekken in Den Haag en omstreken. Mij is de kans geboden om opgeleid te worden door Wendy Koopman, oprichtster van Praktijkcentrum de Morgenster. Na een jaar voor haar gewerkt te hebben, vroeg  Wendy mij de door haar ontwikkelde Zwangerschapscursussen over te nemen zodat haar zo geliefde werk doorgang zou vinden. Wendy Koopman is 6 november 2012 overgegaan.
Met dankbaarheid en bewondering voor de innig bewogen en  liefdevolle mens en lerares Wendy Koopman zet ik een stukje van haar werk voort.  

Jullie zijn van harte welkom!

Ingrid Werdmüller von Elgg

Ik ben geboren in Den Haag, één van acht kinderen uit een muzikale en creatieve familie. Hobby's tekenen, reizen, muziek maken, in de natuur zijn.
Geboren in 1957 en de trotse moeder van drie prachtig mooie dochters. Door mijn kleindochter inmiddels gedoopt als oma ''Nana''.

Opleidingen

HBO Maatschappelijk werk, HBO Beroepsopleiding tot Voetreflexologe, Beroepsopleiding tot Yoga docent voor volwassenen en Beroepsopleiding tot Yogadocent voor kinderen. Bernadette Fretz , de oprichter van opleidingsinstituut "Osmose", in Den Haag, heeft mij opgeleid tot docent Yoga. Vanuit haar passie en overtuiging reikte zij ons Hatha Yoga aan, die ruimte geeft aan jezelf en de ander, vrij om vanuit je mogelijkheden te bewegen, je te verdiepen, te werken aan het geen je nodig hebt. Vanuit deze gedeelde visie zal ik de lessen geven en heet ik iedereen welkom in "Praktijkcentrum de Morgenster''.

Contact met Ingrid

Tel: 070 406 0253
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Aanvullende gegevens